18.08.2006, 21:57
19.08.2006, 13:51
No ja tez tak myslę,bo coraz wiecej watków,a filmików mnóstwo.
21.08.2006, 08:54
a ja bym się zgodził na religie na maturze z tym, ze nie tylko chrześcijanistwo ale i islam, religie wschodu, wierzenia ludów afryki, wierzenia starozytnych, religie new age bo samo chrześcijaństwo to tak ja by chcieli zdawać historie ale tylko Polski no i wiadomo co do tej religii to nie że napisza ojcze nasz tylko konkretne daty wyborów papieży, itp. trudne terminy i niech zdają religie na maturze czemu nie
co do filmów to fakt może jak Chesster skonczy to co teraz robi a ma roboty niemało to stworzymy jakąś baze filmików podzielonych na kategorie a w postach np. bedzie się pisać filmik 11/08/06 czyli jakiś numer ewidencyjny ale to pozniej na razie są sprawy o wiele ważniejsze

co do filmów to fakt może jak Chesster skonczy to co teraz robi a ma roboty niemało to stworzymy jakąś baze filmików podzielonych na kategorie a w postach np. bedzie się pisać filmik 11/08/06 czyli jakiś numer ewidencyjny ale to pozniej na razie są sprawy o wiele ważniejsze
21.08.2006, 09:23
Dani86 napisał(a):
a ja bym się zgodził na religie na maturze z tym ze nie tylko chrześcijanistwo ale i islam, religie wschodu, wierzenia ludów afryki, wierzenia starozytnych, religie new age bo samoe chrześcijaństwo to tak ja by ccieli zdawać historie ale tylko Polski no i wiadomo co do tej religi to nie że napisza ojcze nasz tylko konkretne daty wyborów papieży, itp. trudne terminy i niech zdają religie na maturze czemu nieBig Grin
A ja mysle ze mogli by nawet ograniczyc sie tylko do chrzescijanstwa, bo wiadomosci jest sporo :>, mysle ze gdyby zadawac pytania dotyczace znajomosci Biblii, praw kanonicznych, soborow czy zywotow swietych i doktryn poszczegolnych galezi tej religii byloby wystarczajaco duzo i chyba niewielu mogloby poszczycis sie takwa wiedza ]:->
21.08.2006, 09:48
Hahah ja myslę,że z moją wiedzą to mogabym nie zdać
mnie się wierze w boga myli, a wy o datach wyboru papieży;-)
Poza tym u nas religia to nie etyka. ogranicza sie do zdawania modlitw it. w kółko to samo.my sie nie uczymy o innych religiach.jedynie tyle co z historii wiec to nie przejdzie. ja na pewno bym nie zdawała.to tak jakbym w-f miała zdawać..
mnie się wierze w boga myli, a wy o datach wyboru papieży;-)Poza tym u nas religia to nie etyka. ogranicza sie do zdawania modlitw it. w kółko to samo.my sie nie uczymy o innych religiach.jedynie tyle co z historii wiec to nie przejdzie. ja na pewno bym nie zdawała.to tak jakbym w-f miała zdawać..
21.08.2006, 10:11
bo tu chodzi o co innego jak wszyscy wiemy na maturze jest obowiązkowy j. polski j. obcy no i przedmiot dodatkowy więc wszechpolacy żeby zdac mature chcą mieć tylko jezyki (wiadomo jak religia by była to pod nich czyli napisz ojcze nasz oraz narysuj kościoł, z językami juz trudniej ale pamiętajmy raz się mogą poślizgnąć bo minister edukacji i tak da im mature
więc to nie z troski o religijnośc tylko własna głupote zidiociałośc i fanatyzm młodziez wszechpolska to nic innego jak bojówka konia i grzyba (rydza)
więc to nie z troski o religijnośc tylko własna głupote zidiociałośc i fanatyzm młodziez wszechpolska to nic innego jak bojówka konia i grzyba (rydza)
31.08.2006, 21:09
czym się martwicie? to już was nie obejmie... niech robią co chcą...
to z tymi religiami świata czy rozszerzoną wiedzą na temat samego chrześcijaństwa to nie przejdzie, bo to i tak już studia obejmują a to tylko matura jest... czyli egzamin dla debili z rzeczy najniepotrzebniejszych w życiu, czysta kpina... chciałabym żeby "kartkówki" na studiach były takie banalne jak matura:|
to z tymi religiami świata czy rozszerzoną wiedzą na temat samego chrześcijaństwa to nie przejdzie, bo to i tak już studia obejmują a to tylko matura jest... czyli egzamin dla debili z rzeczy najniepotrzebniejszych w życiu, czysta kpina... chciałabym żeby "kartkówki" na studiach były takie banalne jak matura:|
01.09.2006, 12:01
Mnie może objąc,czasem..
04.09.2006, 20:40
Dobija mnei takie pojęcie wiary. Dla mnie to nie papierki, wiedza o soborach, papieżach, historii kościoła etc. Dla mnie to także nie Kościół czy inne instytucja, ale to zupełnei inny temat.
Tak swoją drogą to takie zachowanie prowadzą do jeszcze większego zmęczenia tymi wszystkimi kościelnymi haslami, procedurami, zasadami. Ale nie zasadami wiary, a kościoła... Tymi stworzonymi strikte przez człowieka.
Wiedza o religiach, różnych nie tylko chrześcijaństwie, tak jak proponował Dani jest zawarta w pewnej mierze w programie historii w liceum...
Tak swoją drogą to takie zachowanie prowadzą do jeszcze większego zmęczenia tymi wszystkimi kościelnymi haslami, procedurami, zasadami. Ale nie zasadami wiary, a kościoła... Tymi stworzonymi strikte przez człowieka.
Wiedza o religiach, różnych nie tylko chrześcijaństwie, tak jak proponował Dani jest zawarta w pewnej mierze w programie historii w liceum...
05.09.2006, 20:38
fantasmagoria napisał(a):
... ale raczej znikomej. Przynajmniej za mało jej,aby zdawac z tego maturę.
Ja jestem przed maturą,więc przerażaja mnie te wszystkie dziwaczne, abstrakcyjne pomysły.