Jak wiemy wraz z jesienią nadchodzą zmiany w AR pojawią sie nowe twarze: Michał Koterski i Piotr Gembarowski. Jak oceniacie nowych prowadzacych?
Michał Koterski: Dość sympatyczny gostek, pamiętam program u Kuby z Nim. Myśle że wniesie troche pogody ducha do audycji, już na starcie jestem raczej na plus, i nie mówie tu o Nim na podstawie kreacji jakie stworzył w fimach; ''Dzień świra" czy "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" z jakich Go znam raczej włsnie z programu Kuby po prostu zrobił na mnie dobre wrażenie
Piotr Gembarowski: nie wiem troche poszukałem po necie i mam mieszane uczucia z jednej strony jest twardy i dobry dziennikarz z drugiej ludzie mówią że szuja do tego jeszce jakieś afery z PAP i Górniak. W koncu o Kubie W. też mówią szuja choć wydaje mi sie że raczej predzej tak w żarcie (wiadomo troche jest ale nie do szpiku kości) natomiast o panu Piotrze te wypowiedzi są całkowicie serio. Na razie nie mam zdania ale jak troche dłużej posłucham to może przeważy się na plus bądz minus
a jak wy ich oceniacie?
Słuchałem Prawdomówności z Wierzejskim, było to już trochę czasu temu, ale z tego co pamiętam to sam program jest tylko talk-showem w stylu TokFm. Szkoda, po Tym radiu i takim gościu można było spodziewac się więcej.
Dla mnie Michał Koterski to pozytywny ŚWIR (patrz Kuba W.) Szanuje go za autentyczność za to że nie ukrywa swojego prawdziwego JA. Jeśli w historiach opowiedzianych w "Dniu świra" i w filmie "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" jest choć trochę prawdy z jego życia to bardzo mu współczuje......
Piotr Gembarowski - nie mam zdania na jego temat...
Jestem bardzo ciekawa co to będzie sie dzialo z Koterskim - cos nowego wreszcie;]
poza tym nie najbardziej cieszy mnie to ze radio zaczelo klasc wiekszy nacisk na polityke- tzn te wszystkie rozmowy, prawdomownosc, cala prawda..... ehhhh najbardziej odpowiadalo mi to co bylo: tzn - wiadomosci albo byly albo ich nie bylo ;P i trwaly bardzo krotko i slychac bylo ze byly pisane na kolanie;p a potem muzyka ;D a teraz jak slysze gembarowskiego to szczerze powiem - zmieniam stacje. bo jesli chce sobie posluchac czegos w tym stylu to albo slucham tokfm (a nie slucham tej stacji) albo wlaczam tv na olejnik.
szkoda......
a najbardziej jestem zla ze nie bedzie cube... wrrrrrrrr
to tyle.. ide sobie ;p
A ja powiem, że ciesze się, iż radyyyyjo stawia na informację i publicystykę... tym bardziej, że jest skierowany do odbiorców wieku od 20 do 40 lat (takie przynajmniej sa założenia).
Jak dla mnie to Gembarowski jest z całkiem innej bajki.Nie wyglada mi na żadnego rock'n'rollowca,nie ma raczejz tym nic wspólnego... może trochę politycznych brudów nie zaszkodzi,ale jakoś mi to nie pasuje.
Koterski jak najbardziej

Nie wiedząc o przybyciu Gembarowskiego, włączyłam kiedyś w samochodzie Antyradio i... myślałam że pomyliłam stację :/
Jak dla mnie to powtarzając po dezerterze 'nigdy i w nic nie uwierzę politykom'. Chcąc nie chcąc na co dzień się z tym stykamy i musimy sie stykać, ale prawdę mówiąc po 10 sekundach takiego gadania zmieniam albo wrzucam płytę:]
A co do Koterskiego jestem bardzo ciekawa...
'Jak Tatuś zrobi dzióbek, to nie ma...' No własnie

"I ja mówię ci, że ci, co władzę mają
Robią syf i w tym syfie się tarzają
I mówię ci, że ten, kto ma władzę
Niech zawsze, zawsze budzi w tobie odrazę"
a propos naszych politków, i zgadzam sie z tym że większy nacisk na iformacje i publicystyke jest troche chybiony, nie wiem jak reszta ale ja osobiscie lubie usłyszeć co sie dzieje w polsce ale szanujmy sie nie chciałbym co dzień słuchać przesłuchiwania naszych zlodz... znaczy polityków no chyba że z wykrywaczem klamstw i akumulatorem na jajach to co innego, co do przedzialu 20-40 lat chyba bym sie nie zgodził raczej od 15-30 może 35 ale ta ostatnia piatka to raczej ci bardziej zakręceni rock'n'roll'owo choc nie wykluczam ze sa ludzie duzo starsi i młodsi od tego przedziału jednak oni są już poza odchyleniem standardowym
No włąsnie,mnie w przedziale wiekowym pod uwage nie wzieli ;-)
Ja też interesuje się polityka i jakos specjalnie mi ta Prawdomównośc nie przeszkadza,jednak sam Gembarowski mi tam przeszkadza. Mimo,że jest pyskaty(jak widac po minionej,a jednak niezapomnianej aferze) to nie pasuje. Jak mówiłam nie sprawia wrażenia zapalonego rock and rollowca.
Z drugiej strony on tam jest od publicystyki.. no wiadomo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Ja odejdę od tematu. Ostatnio słyszałem jak Koterski czyta blog p. Wierzejskiego. Powiem tylko tyle: to mi się podoba

. Szkoda tylko, że tak wcześnie, bo teraz gdy jeszcze nie mam zajęć na uczelni to o 10 jeszcze śpię, a co dopiero wstawać o 7:50