Antyforum

Pełna wersja: Pink Floyd
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wiadomo kultowy rockowy zespół, w swojej historii mają aż 14 albumów, nie licząc licznych singli i koncertówek. Ciekawi mnie jaki album przypadł wam najbardziej do gustu? chciałbym rozpocząc tu dyskusje nt. fenomenu brytyjczyków.

Osobiście nie mógłbym wytypować jednego najlepszego albumy bo każdy jest wyjątkowy, dla mnie cała twórczość Floydów jest genialna, ale najczęściej sięgam po "Wish You were Here" i "Animals"

osobiscie nie mam ulubionego najlepieje znam The Wall bo najpopularniejszy chyba jakoś nie są moimi faworytami jesli chodzi o brytyjczyków przebijają ich Ironi, Stonsi a przedewszystkim formacja która jest napewno nie kwestionowanym liderem w muzyce rockowej czyli The Beatles

Cytat:
najlepieje znam The Wall bo najpopularniejszy

Ja bym raczej obstawiaj że Dark Side of the Moon jest najpopularniejsze Wink

Cytat:
chyba jakoś nie są moimi faworytami jesli chodzi o brytyjczyków

Kwestia gustu, dla mnie nie ma porównania Floydów i Ironów bo grają inna muzykę.

graja inna muzyke to fakt ale w skali ogółu jako brytyjczycy Ironi są wyżej niż Floydzi jak dla mnie zapewne głównie z powodu grania innej muzyki

napiałem tak bo myslałem że pisząc o fenomenie brytyjczyków miałeś na mysli wszystkie bendy brytyjskie które odniosły sukces dlatego rzuciłem tu Ironami jak miałes na mysli tylko PF to niestety za wiele o nich nie powiem tak jak mówiłem wole inne brytyjskie kapele
"Comfortably Numb" działa zawsze na doła. 6 minut mija przy niej bardzo szybko. Jeden z najlepszych kawałków w ogóle, jeśli nie najlepszy.
Ha ha to ci temat rzeka. Jestem wielkim fanem PF pomimo tego ze jak na fana tej grupy lat mam nie wiele uwazam ze powinno sie typowac najlepszy album z R Watersem i najlepszy album bez niego. Ale to jest moje zdanie.Najlepszy album to THE DARK SIDE OF THE MOON nr 2 A MOMENTARY LAPSE OF REASON idac moim tokiem rozumowania.W poscie wyzej ktos pisal o Comfatable Numb na kolana przed tym utworem.Mialem okazje byc w sierpniu na koncercie D Gilmoura i do dzis mam przed oczami(uszami)ECHOES i moglbym pisac tak bez konca Pozdrawiam
Moim zdaniem Pink Floyd to jeden z najważniejszych zespołów w historii... I bardzo łatwo wytłumaczyć dlaczego tak jest. ;] Po pierwsze rzadko, ale to bardzo rzadko zdarza się żeby 4 ludzi tworzyło tak genialną muzykę i to od tylu lat (aż do roku 1994 jeśli się nie mylę), po drugie - chyba nie ma drugiego takiego zespołu który byłby tak często wymieniany przez innych muzyków jako inspiracja..
Z ost. plyt Pink Floyd to "Pulse" z tym ze w dvd. Piekny koncert. Polecam wszystkim co nie wiedzieli lub nie slyszeli. " The division bell" bardzo dobry powrot po latach ze sztandarowym "High hopes". A z klasykow ( chodz wszystko PF to juz klasyka ) to nie bede orginalny "Atom heart mother" , "Meddle" , "Wish You Were Here" , "Animals" , "The Wall" i "The final cut"
"The Dark Side Of The Moon" chyba najmniej mi sie podoba.

Dani86 napisał(a):
graja inna muzyke to fakt ale w skali ogółu jako brytyjczycy Ironi są wyżej niż Floydzi jak dla mnie zapewne głównie z powodu grania innej muzyki

napiałem tak bo myslałem że pisząc o fenomenie brytyjczyków miałeś na mysli wszystkie bendy brytyjskie które odniosły sukces dlatego rzuciłem tu Ironami jak miałes na mysli tylko PF to niestety za wiele o nich nie powiem tak jak mówiłem wole inne brytyjskie kapele

Zygi Kiedy czytam takie wypowiedzi to normalnie sraczki dostaje !!!! Gosciu jezeli nie masz pojecia to lepiej sie nie wypowiadaj wcale!! PF to fenomen na skale swiatowa a moze i wiecej!!!!! Cala dyskografia to poprostu lista  zjawisk!!! Na zywo to poprostu cos niesamowitego! Bylem na wystepie Watersa na ktorym gral swoje kawalki solowe i numeryz czasow gdy byl w zespole. Cos niesamowitego tyle powiem!!! No jeszcze to ze gdyby nie bylo PF to Irony z calym szacuneczkiem jaki mam do zelaznej damy nigdy by nie zaistnieli!
Dani86 zjedz lepiej danio siusiu paciorek i spac juz po dobranocce

Hola hola hola, po co ta agresja. Daniel po prostu nie zna muzyki Floydów, ponieważ się nią nie interesuje, gdyż nie jest ona w Jego guście, a o gustach się nie dyskutuje. Ja osobiście też nie znam dogłębie dyskografii Pink Floyd, ale jestem pełen uznania dla Ich twórczości (przynajmniej dla tej z którą miałem styczność). Jestem też pełen uznania dla pasjonatów, którzy znają swoje oblubione zespoły na wylot. Niemniej jednak, mniej ekstremizmu Toommy, spróbuj nas do PF przekonać, a nie karć nas za to, ze Go nie znamy.
Stron: 1 2
Przekierowanie