Antyforum

Pełna wersja: Samobójstwo (zabójstwo) Ani
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Ludzie jak przeczytałem pierwszy artykuł ("Samobójstwo 14-latki upokorzonej w szkole przez kolegów") na ten temat to mnie krew zalała. Jestem dosyć gruboskórny ale to przerosło wszystkie moje bariery. Dzieciaki znajdują sobie coraz to bardziej hardcore'owe zabawy. Przecież kurde za to powinni ich osądzić, posadzić a tymczasem dostaną poprawczak i po sprawie. Co bardziej bulwersujące że w moim odczuciu poprawczak nie będzie dla tych zwyrodnialców żadną karą! I nie obchodzi mnie to czy jestem prospołeczny, że nie patrzę na resocjalizację i tego typu bzdety. Po prostu nie wierze żeby taki zakład w nich coś zmienił. Może to radykalne ale u mnie w pracy wymyślamy coraz to lepsze kary (a może to już tortury) które możnaby w stosunku do nich zastosować. Powiem jedno wszystkie są niehumanitarne (a to kolejny bzdet w który nie wierze) ale z chęcią bym je wprowadził w życie! Komentujcie.
JESLI BYLIBY DOROŚLI ( a nie są...) TO DOSTALIBY NAJWYŻEJ 12 LAT. Praktycznie nic patrrząc na to co zrobili.jako że są dziećmi to pewnie nic nie dostaną..
Na psy schodzi ten świat. Co pokolenie to gorsze,a myslałam,że to moje już nie powinno sie do społeczeństwa zaliczać..
zawsze jak stanie się jakaś tragedia to szuka się winnych?
kto zawinił ci chłopcy nie sądzę wiem że na pierwszy rzut oka to brzmi paradoksalnie ale widział ktoś komentarze ojców tych gówniarzy jeden mówi: panie wielkie halo popchną ją czy dotkną pan nie był nigdy w szkole? || a drugi dodaje: właściwie to się nic takiego nie stało || pomijam fakt gdzie był nauczyciel w czasie zajęć, ale moim zdaniem wini system wychowywania dzieci ludzie żeby godnie żyć często pracują na 2 zmiany obojga z rodziców a taki łepek rośnie wychowywany przez podwórko i TV, albo gry komputerowy siedzę w empiku oglądam gry a tu dwa smarki ledwo do pułki dostali i zachwycają się gierką jeden do drugiego wczoraj ją skończyłem pożyczę ci|| i nic w tym nie było by złego gdyby nie fakt że na pudełku jest od 21let, wiadomo na pewno fakt iż mamy wybór co grać oglądać czytać jest ważny i cieszy za komuny nie było tego natomiast trzeba z tego wyboru korzystać ze zdrowym rozsądkiem, wina tego zdarzenia i wielu innych podobnych okazujących okrucieństwo i wyrafinowanie młodych przestępców leży z nieodpowiednim wychowaniu a dlaczego z pokolenia na pokolenie jest gorzej bo kolejne pokolenie wychowuje poprzednie

jakie rozwiązanie jak by było ktoś by na nie wpadł nie wiem może trzeba by naprawdę sztywno zawiesić zasady typu dozwolone od lat, jak gówniarze przestaną pić ćpać palić grać w mordobicia i oglądać gołe dupy w necie to może coś się zmieni

ogólnie do dupy ten świat....
Dzisiaj mielismy na co drugiej lekcji dyskusje na ten temat. I wiadomo ze przyczyn jest mnóstwo, ale przede wszystkim zawiniło to,że nie było nauczyciela, to wychowanie rodziców (po ich wypowiedziach widac jaki przykład mają.. jesli to był tylko żart to do czego jeszcze mogą się posunąć?) i oni sami, no bo jaka to musiałabyć klasa,że nik sie nie sprzeciwił? wszystkie dziewczyny ot tak siedziały i sie temu przyglądały?? Paranoja! Ja bym do czegod takiego nie dopuściła,tego jestem pewna.
Moim skromnym zdaniem, to na tragiedie takie jak ta słada się wiele czynników. Wychowanie w domu tych chłopców, stosunek rodziców i brata dziewczynki, także samej Ani oraz reakcja (albo jej brak) nauczycieli czy kolegów i koleżanek z klasy. Bo to jest dla mnie najdziwniejsze...
To, że takie wybryki i wymysły przychodzą dzieciakom do głowy to jest jeszcze dość wytłumaczalne (choć nie do końca, bo jest to patologia ale mogę to jeszcze pojąć swoim groszkiem), ale to że takie zachowanie NIE WYWOŁAŁO ŻADNEJ REAKCJI KOLEGÓW Z KLASY to jest dla mnie nie do pojęcia. Rozumiem strach, obawę, paraliż czy cokolwiek co mogło się wydarzyć w ciągu tych 20minut, że żadne z nich nie poinformowało o tym natychmiast nauczyciela... Ale czemu nie zrobili tego później, to jest kompletnie bez sensu.
Oznaczałoby to, że coś z psychiką mają nie tylko ci chłopcy, ale na kompletną znieczulicę chorują tam wszyscy. Bez wyjątku.
Współczuje im, bo zapewne będą tą świadomość mieć do końca życia. Jeśli to do nich dotarło oczywiście...
Własnie najgorsze jest to, że nikt nie zareagował w czasie tego.. nie moge tego pojąć. I mam wrażenie,że oni siebie o to nie będą obwiniać..
nikt nie zareagował tak tylko jak to byli jacyś byczki wyrośnięte to żaden chłopak się nie sprzeciwi bo mu twarz obija a laski w klasie tym bardziej co chciałby ktoś być na jej miejscu albo następnym, nie sądzę. Co do nauczyciela się zgodzę że powinien być w klasie natomiast pewnie każdy pamięta ze szkoły że zdarzało się że nauczyciel musiał wyjść pilny telefon, wezwanie dyrektora, itp. sprawy nauczyciela bym tu nie winił w końcu to nie były dzieci 3lata by ich z oczu nie można spuścić

rodzice i otoczenie oraz wszech obecna patologia w życiu na co dzień

ja bym utylizował takie jednostki w społeczeństwie bo są niepotrzebne i już nic z nich nie będzie

Dani86 napisał(a):
ja bym utylizował takie jednostki w społeczeństwie bo są niepotrzebne i już nic z nich nie będzie

Nie no bez przesady!Mówisz jak mój ojciec. Pomysł na zamykanie ich w jakichś osobnych szkołach to jakas paranoja. najpierw zrobią im jedną szkole osobną, póxniej druga, póxniej studia tez im osobne zrobia a póxniej im w ogóle państwo odrębne zrobią. Przeciez oni od poczatku mieli by poczucie że sa gorsi a to na pewno nie zmusza do przemysleń i zmian.. Ja jestem za poprawczakami. A pozatym tych 14-latkom to powinni dać tak z 15 lat. Oni mają przynajmniej szanse zmarnowac swoje życie (co już zrobili), bo ta dziewczyna takiej szansy nie miała - wyręczyli ją.

Darka napisał(a):
Nie no bez przesady!Mówisz jak mój ojciec. Pomysł na zamykanie ich w jakichś osobnych szkołach to jakas paranoja. najpierw zrobią im jedną szkole osobną, póxniej druga, póxniej studia tez im osobne zrobia a póxniej im w ogóle państwo odrębne zrobią. Przeciez oni od poczatku mieli by poczucie że sa gorsi a to na pewno nie zmusza do przemysleń i zmian.. Ja jestem za poprawczakami. A pozatym tych 14-latkom to powinni dać tak z 15 lat. Oni mają przynajmniej szanse zmarnowac swoje życie (co już zrobili), bo ta dziewczyna takiej szansy nie miała - wyręczyli ją.

Poprawczak czy wiezieńie dla zabójców to jest wypoczynek co racja sa rzeczy typu mydło upadło czy coś,ale co to za kara gdy mają tam nocleg,siłownie,posiłki,spacery(no racja chodzby wcale ale są);] dla zabójcow kary śmierci a dla nich?hmm niewiem ale poprawczak moim zdaniem tu niepomoże gdyby to sie działo w mojej klasie z pewnoscią bym zareagował lecz raczej sie takie cos niezdarzy(zawodówka 39 chłopaków w klasie jak sie można domyśleć 0 dziewczyn) co tu duzo mowic tragedia by człowieka doprowadzic do samobójstwa i tak dręczyc.Ten świat robi się powoli chory...

buli90 napisał(a):
Poprawczak czy wiezieńie dla zabójców to jest wypoczynek hmm niewiem ale poprawczak moim zdaniem tu niepomoże

No to w takim razie te placówki resocjalizacyjne powinny być tak ulepszone by dawały szanse tym ludziom na normalne życie (oczywiscoe tym którzy tego chcą,dążą do tego i zasługują na to). Odcinanie ich od normalnych ludzi i swiata w niczym nie pomaga i nie rozwiązuje problemu.To w ogóle nie daje im szansy. Z góry przekreślamy tych ludzi. Moze tym chłopakom ta tragedia przywrci wzrok i moze cos postanowią jednak zmienić?Ale oczywiscie konsekwencje powinni ponieśc jak najbardziej surowe, bez dwóch zdań.

Stron: 1 2 3
Przekierowanie