Antyforum

Pełna wersja: Death
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
czy ktos pamieta jeszcze ta grupe???
Jak mógłbym zapomnieć o mojej ulubionej kapeli?! Jestem ich maniakiem już od dość długiego czasu Wink Taki zespół już się niestety nigdy nie powtórzy.
No jak widac po wpisach to niewielu pamieta lub wogole nie zna. Death - juz sama nazwa wbija w ziemie. Niestety zycie jest okrotne i tytulowa smierc zabrala geniusza Chucka Schuldinera pozbawiajac nas kolejnych plyt tej uznanej kapeli. 13.12.06 przypadla juz 5 rocznica Jego smierci [*] Oby jak najmniej takich strat. Dla zinteresownych dodam jeszcze ze Chuck uczastniczyl tez w projekcie Control Denied - The Fragile Art Of Existence. Polecam.
O ile odszedłem już dość znacznie od klimatów stricte "metalowych", to od Death się nie uwolnię Wink Obiecałem sobie, że skompletuję całą dyskografię tejże genialnej kapeli. Póki co niestety mam tylko "Symbolic", "The Sound Of Perseverance" oraz Control Denied "The Fragile Art Of Existence". Jak będzie jakiś poważniejszy przypływ gotówki to pomyśli się wtedy nad resztą Wink
Jak moglibyśmy zapomnieć/ przecież to klasyka!!!
[attachment=129]

Pancho_SG napisał(a):
czy ktos pamieta jeszcze ta grupe???

No wiesz? Dla prawdziwych smakoszy, maniaków metalu Death to świętośc. Ja ich słucham od 13 roku życia (a mam 27) i kochac będę aż do śmierci. Każda płyta jest wyjątkowa, sama nie wiem czy bardziej kocham surową scream bloody gore, czy super techniczną The sound of perseverance, chyba należy przejść z nimi przez wszystkie stadia.
Nie obawiaj się - my wszyscy starzy maniacy pamiętamy o death!!!

A co sądzicie o wydawnictwie: Shuck Schuldiner - Zero Tolerance?

azael napisał(a):
A co sądzicie o wydawnictwie: Shuck Schuldiner - Zero Tolerance?

Jeżeli opublikowaliby to w sieci - jestem za, sprzedawanie tego w postaci CD - zwykłe żerowanie na fanach = skurwysyństwo...

Astariel napisał(a):

kocham surową scream bloody gore!

slowo "surowa" doskonale pasuje do tej plyty,sam nawet tak ja nazywamSmile
a poczatkowa solowka kawalka"zombie ritual" doslownie scina z nogSmile

gdyby ktos nie kojarzyl(ale tu raczej nie ma nikogo takiegoSmile) to dla przypomnienia:
http://pl.youtube.com/watch?v=l7cEiQ3Ehj...ed&search=

pozdrawiam wiernych fanow ostrej i ciezkiej muzyki

Death ...początek tego całego nurtu. To co Shuldiner wyprawiał na Sound of Perseverance pozazdroscic moze nie jeden zespoł tego pokroju. Połączenie mocnego brzmienia ostrej muzyki z techniczną doskonaloscią jazz`u było efektem powstania płyty, ktora zmnieniła sposób patrzenia na ten gatunek. Teraz pełno tych "death" metalowych gówien kopiujących jego poczynania. Ehh ...pathetic.

Pozdrawiam.
Stron: 1 2
Przekierowanie