Hmmm...widzę,że na forum nie ma tematu o muzyce emo,której słucham.Co o tym sądzicie? ( nie chodzi mi o emo jako styl życia ,tylko o tej muzyce.Chociaż dla mnie emo to też styl życia )
Emo? Nie, dzięki nie skorzystam. Żeby wokaliści tego typu kapel chociaż potrafili śpiewać... Jeżeli już na upartego emo to tylko emo violence

A co do stylu bycia/życia to się lepiej nie będę wypowiadał

Czego się nie będziesz wypowiadał? Masz coś przeciwko?

ja tam czasem lubię ale ogólnie chyba mnie męczy taka muza a nie odpręża rzadko i krótko tak, jako sposób na życie nie wole taki jak mam (ale chętnie dowiem sie jaki to jest ten sposób

)
co do:
Żeby wokaliści tego typu kapel chociaż potrafili śpiewać...
nie zgodzę sie są jak w każdym gatunku słabsze i mocniejsze zespołu ale nie uogólniał tego aż tak mocno w końcu grają bardzo melodycznie w miarę szybko a wokaliści wcale nie są źli
co to jest emo?

nie lubie szufladek

emotional_hc zarzuć jakimiś linkami na myspace czy stron zespołów, jako znawca gatunku ja tam znam pobieżnie gatunek i więcej niż na wiki pisze zapewne nie wiem albo i mniej
w gwoli wyjaśnienia jak ktoś sam chce szukać
Emo (lub emocore) jest skrótem od „emotional hardcore”...
to polska strona o muzyce emo tutaj
nie zarzucę na razie,mam problemy z przeglądarką od 2 dni

i forum mi dopiero weszło po męczarniach od rana
ale kapele emo : np.Alexisonfire,Enter Shikari można zaliczyć,Chiodos,Circa Survive,Silverstein,A Thorn For Every Heart,AFI,Alesana,Atreyu,Odszukać Listopad,April,Dead Poetic,As I Lay Dying, Drop Dead Gorgerous, Emery,Endwell,From Autumn To Ashes,From First To Last,Evaline,Scary Kids Scaring Kids,Thursday,Yesterday's Rising... i wiele wiele innych

a co do myspace możecie sobie znaleźć sami,bo ja na razie nie dam rady...
Rozróżniaj emo od screamo...... Część kapel przez Ciebie wymienionych to screamo i tylko ludzi w błąd wprowadzasz

no w sumie tak...bo wymieniłam część tych,których słucham. (no nie słucham tylko emo)
I napisałaś "kapele emo: "

Odszukać Listopad to idealny przykład na screamo. Pzdr
ojej i co z tego? ale nie chodziło mi tylko o emo.w ogóle nazwa tematu powinna być emo/screamo no

Ale z tym OL jest różnie,część zalicza do emo,część do czegoś tam jeszcze.A na majspejsie chyba nawet mają emo.