Antyforum

Pełna wersja: METALLICA
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Nie ochłonąłem jeszcze po X Zlocie Fanów Zespołu Metallica (relacja wkrótce), a trafiłem na ciekawą rzecz w telewizorni.
Pstrykałem wczoraj po kanałach telewizyjnych i trafiłem na kanał Ale Kino!, na którym leciał film "Johnny Got His Gun".
Co to ma wspólnego z zespołem Metallica? Film ten był inspiracją do napisania utworu One z płyty ...And Justice for All. Fragmenty tego filmu zostały wykorzystane w teledysku do tego utworu. Polecam zapoznanie się z nim, następna emisja 28 kwietnia o godz. 2 w nocy. Film ten, z tego co mi wiadomo, nie był wcześniej emitowany ani w telewizji, ani pokazywany w kinach.

Szczegóły: http://www.alekino.pl/cgi-bin/ale/index/full/17363
Widziałem ten film. Na mój gust nic specjalnego. Nudny po prostu.

Von Pullas napisał(a):
Widziałem ten film. Na mój gust nic specjalnego. Nudny po prostu.

To zależy czego się oczekuje od filmu. Nie lubię takich ocen niepopartych argumentami. To nie jest papka hollywodzka. Jest w nim sporo emocji, od których cierpnie skóra na plecach. Emocji spowodowanych wydarzeniami, z którymi nie chcemy stanąć twarzą w twarz. Próby odpowiedzi na pytania, na które nikt nie chce odpowiadać. A wszystko wokół jednej kwestii - bezsensowności wojny.
Warto zastanowić się, co ten obraz chce nam przekazać.

Film ten byl pokazywany w telewizji ,z tego co pamietam jakis rok temu na tvp2 byl.Ogladalem kilkakrotnie z tego wzgledu ze lubie westerny Big Grin

radol napisał(a):
Film ten byl pokazywany w telewizji ,z tego co pamietam jakis rok temu na tvp2 byl.Ogladalem kilkakrotnie z tego wzgledu ze lubie westerny Big Grin

Jeżeli w Twoim określeniu filmu słowem 'western' nie ma ironii, to nie mówimy o tym samym filmie.

azael - dales ciekawego posta , chodz gadka sie nie rozwija to mnie przynajmniej zainteresowales. Chodz Metallice znam od zawsze to okazji widziec tego filmu nie mialem. Jak go dorwe to sie tu jeszcze odezwe.
Ja też od ładnych paru lat odkąd przestałem być techno zj$&em słucham metallici i nigdy na ten film nie wpadłem...
No ciekawe ciekawe......
Dzięki azael za tytuł filmu.Nie raz kiedy oglądałem klip do "One" to myślałem że warto by go obejrzeć,chociaż później jakoś specjalnie nie szperałem po necie w sprawie tytułu.
to dziwne ze w tak goracym okresie (dle fanow Metalliki) tu na antyportalu tak cicho o Metallice... no overkillu bylo tak goraco ze az komenyarze zostaly zamknieteWink a tu cichooo....
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
Przekierowanie