Antyforum

Pełna wersja: WODZIONKA....... masakra
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
mnie tez babcia robiła, a po tym poście chyba sobie sam zrobię.
moim zdaniem wodzionka niczym nie ustepuje innym zupom. a ze z suchego podstarzałego chleba? cóż, nie od dziś wiadomo, ze na bigos najlepszy jest 'oślizgły' boczek z końca lodówki (autentyczne-usłyszane u sąsiadki)...
Wiecie, co....? Gdybym sie nie dowiedziała szczegółowo co w tej zupie jest, to pewnie by mi smakowała.... Ale teraz to sama nie wiem, czy chcę spróbować.... Przyznajcie - nie brzmi to wszystko apetycznie...
A co jest nie apetycznego w wodzie, suchym chlebie, madze i czosnku?
To zalewanie gorącą wodą jakoś do mnie nie przemawia... Zupkę powinno się gotować na jakiejś padlinie - długo i cierpliwie, a nie zalewać stary chleb wodą.... No nie potrafię sobie tego wyobrazić - od razu mi się włącza smak chleba zamoczonego w wodzie, gross...
chińskie zupki spod radomia też zalewa się wodąSmile
widzę, że musze rozwinąć;p supa to woda, jakiś wsad i tłuszcz. woda jest, wsadzik to chleb a tłuszcz to smalec albo masło albo cuś. do tego czosnek i magi, zeby lepiej smakowałoSmile nie wiem czy da się kogoś tak po prostu przekonać. najlepiej sama zrób to zobaczyszSmile
A nie moglbyś Ty zrobić i mnie zaprosić na degustację? Bo naprawdę się boję sama.....
hmm... :p
Wy sie smiejecie, a dla niektorych ludzi na Slasku ta piosenka to kvlt :> Warto także zwrócić uwagę na świetny rap w zwrotkach Big Grin
Jeronie, mi tyze oma wodzionka za bajtla robila. Aze mi sie cni. Ino ze to bylo fest nazad, lata 80-te. Wtedy bajtlom stykla sznita z cukrem albo wodzionka wlasnie i byli radzi a najlepszo zabawka to ciapleta na placu. A terozki? Bajtle dzwonia i robia haja, ze im neostrada nie dziala. A jak im padom, ze jej moze nie byc 24h to jeszcze mnie sprzezywaja, bo im skuli tego flota na ogamie zezlomuja.

StrusPedziBimber napisał(a):
Jeronie, mi tyze oma wodzionka za bajtla robila. Aze mi sie cni. Ino ze to bylo fest nazad, lata 80-te. Wtedy bajtlom stykla sznita z cukrem albo wodzionka wlasnie i byli radzi a najlepszo zabawka to ciapleta na placu. A terozki? Bajtle dzwonia i robia haja, ze im neostrada nie dziala. A jak im padom, ze jej moze nie byc 24h to jeszcze mnie sprzezywaja, bo im skuli tego flota na ogamie zezlomuja.

LaughLaughLaugh

Stron: 1 2
Przekierowanie