mnie tez babcia robiła, a po tym poście chyba sobie sam zrobię.
moim zdaniem wodzionka niczym nie ustepuje innym zupom. a ze z suchego podstarzałego chleba? cóż, nie od dziś wiadomo, ze na bigos najlepszy jest 'oślizgły' boczek z końca lodówki (autentyczne-usłyszane u sąsiadki)...
Wiecie, co....? Gdybym sie nie dowiedziała szczegółowo co w tej zupie jest, to pewnie by mi smakowała.... Ale teraz to sama nie wiem, czy chcę spróbować.... Przyznajcie - nie brzmi to wszystko apetycznie...
A co jest nie apetycznego w wodzie, suchym chlebie, madze i czosnku?
To zalewanie gorącą wodą jakoś do mnie nie przemawia... Zupkę powinno się gotować na jakiejś padlinie - długo i cierpliwie, a nie zalewać stary chleb wodą.... No nie potrafię sobie tego wyobrazić - od razu mi się włącza smak chleba zamoczonego w wodzie, gross...
chińskie zupki spod radomia też zalewa się wodą

widzę, że musze rozwinąć;p supa to woda, jakiś wsad i tłuszcz. woda jest, wsadzik to chleb a tłuszcz to smalec albo masło albo cuś. do tego czosnek i magi, zeby lepiej smakowało

nie wiem czy da się kogoś tak po prostu przekonać. najlepiej sama zrób to zobaczysz

A nie moglbyś Ty zrobić i mnie zaprosić na degustację? Bo naprawdę się boję sama.....
Wy sie smiejecie, a dla niektorych ludzi na Slasku ta piosenka to kvlt :> Warto takĹźe zwrĂłciÄ uwagÄ na Ĺwietny rap w zwrotkach

Jeronie, mi tyze oma wodzionka za bajtla robila. Aze mi sie cni. Ino ze to bylo fest nazad, lata 80-te. Wtedy bajtlom stykla sznita z cukrem albo wodzionka wlasnie i byli radzi a najlepszo zabawka to ciapleta na placu. A terozki? Bajtle dzwonia i robia haja, ze im neostrada nie dziala. A jak im padom, ze jej moze nie byc 24h to jeszcze mnie sprzezywaja, bo im skuli tego flota na ogamie zezlomuja.
Jeronie, mi tyze oma wodzionka za bajtla robila. Aze mi sie cni. Ino ze to bylo fest nazad, lata 80-te. Wtedy bajtlom stykla sznita z cukrem albo wodzionka wlasnie i byli radzi a najlepszo zabawka to ciapleta na placu. A terozki? Bajtle dzwonia i robia haja, ze im neostrada nie dziala. A jak im padom, ze jej moze nie byc 24h to jeszcze mnie sprzezywaja, bo im skuli tego flota na ogamie zezlomuja.