Antyforum

Pełna wersja: Paliwko
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Słyszeliście, że policjant prowadzący radiowóz podczas pościgu musi sobie zapłacić za dodatkowe paliwo, które na takowy pościg zużyte zostało....?
To ja się nie dziwię, że łapówy takie popularne - muszą zbierać na beznynke przecież.... Big Grin
heee
No mamy przecież prawo i sprawiedliwość w IV RP.... Jeśli uciekający (morderca, złodziej itp) musi tankować za swoje, no to policjant też Wink
a to na pewno jest prawda?
chociaż z drugiej strony... mieszkam koło policji i widze jak nieraz się wożą po dzielnicy;p a to kumpla podwiezie, a to do sklepa skoczy. szkoda, że za to nie płacą
Tak, to prawda - Panowie cytowali z gazety jakiejś, że się na Ślasku policjanci zbuntowali, bo wyliczyli ile ich to kosztuje Smile Bo oni mają jakieś normy paliwa na patrol wyliczone i nie mogą ich przekroczyć, więc się nie da trochę bardziej przycisnać....
Znalazłam, proszę:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,9916,wid,885...&_ticrsn=3
nie mam słów;p
Ale bezsens ale w Polsce nic mnie już nie zdziwi.

alex_ napisał(a):
Ale bezsens ale w Polsce nic mnie już nie zdziwi.

nie byłabym tego taka pewna, że już nic nas nie zdziwi...każdy dzień przynosi jakieś "nowe paranoje"..

Nio - mnie się podoba bardzo wielce opłata za naszą A4 - już o tym pisałam gdzieś już przy okazji absurdów.
Ale zgrzałam się potężnie przedwczoraj - próbowałam pokonać odcinek z Krakowa do Trzebini, czyli jakieś 40km i było chyba z 6 różnych, niezależnych "robót".
Roboty wyglądają tak, że są ustawione te takie wiecie, blachy biało - czerwone, żeby się na drugi pas nie zapędzić i się jedzie 40/h za cięzarówkami pachnącymi. Tylko jakoś nie widać, żeby tam jacyś ludzie, koparki, walce, czy cokolwiek pracowało - po prostu pas zamknięty, bo tak!
Ale az 4 razy udało mi się rozpędzić powyżej stówy, a raz nawet szybciej.
Sześć pięćdziesiąt taka ekspresowa podróż kosztuje, gdyby ktoś nie wiedział (bez paliwa of koz Wink )
tak...płaci się jakąś niemałą kwotę za przyjemność podróży tą A4...ale usługa jest niepełna i przepłacona...
Przekierowanie