20.06.2007, 23:22
Data wydania: 26.02.20071. Bliźniaki
2. Anarchia w IV RP
3. Zen
4. Jestem zły
5. Skóry
6. Na plaży w Dębkach
7. Manuella
8. Nintendo
9. Jodłowanie w kanionie
10. Syn kota i kury
11. Zemasta
12. Szerszeń
13. Zaćmienie
Szymon Goldberg - śpiew
Pudel Dupą - gitara
Dario Litwińczuk - gitara
Adam Niedzielin - klawisze
Franz Dreadhunter - gitara basowa
Wojtek Namaczyński - perkusja
Biore sie za ta plyte nie jako "zmuszony" do siegniecia po nia. Chcialem tylko zasiegnac info czy warto itp. ale odp. sie nie doczekalem ... za co dziekuje bo siegajac po "Zen" mam kolejny dobry album do sluchania w reku. Pisze to nie jako wielki fan i sluchacz Pudelsow. Malenczuka nie trawie przez co Pudelsi zawsze byli u mnie postrzegani przez jego pryzmat. Ale na tej plycie Go nie ma i co mamy ???
Mamy plyte ktora dobrze sie broni posrod tych wszystkich plyt ktore serwoje nam Happysad, Hurt, B.E.T.H., Akurat i caly ten wykwit mlodego pokolenia.
Najjasniejsze punkty albumu to: Bliźniaki, Anarchia w IV RP ( hity z AR ) i Skóry ( dobry teledysk jest do tego kawalka ) nawiazujacy do pawuloniarzy z Łodzi, hmmm .... smak czy niesmak ??? Reszta albumu wchodzi latwo, lekko i przyjemnie. Releksacyjny Na plaży w Dębkach moze sie kojazyc z "Posluchaj dziewczyno nim twe lata przemina" z tym ze ni ma Malenczuka, hyhyhy.
Jest mocno i lightowo, jest jodlowanie i momentami jak by Prong-owo (syn kota i kury) Nie wiem jak wyglada wczesniejsza tworczosc Pudelsow ( procz Bela Pupa ) ale jesli ktos ich lubi to ta plyta podobac sie bedzie napewno. Bo oprocz tego co z tej plyty gra AR to znalazlo by sie jeszcze kilka kawalkow do emisji ... ( proponuje Nintendo )
Moja ocena 8/10