A Dom z piasku i mgły ktoś widzial?
To z Benem Kingsleyem, więc jak komuś się Elegia, a przynajmniej postać tego profesora podobała to koniecznie, bo w tym filmie ma sto razy lepszą rolę

powyższych niestety nie widziałam, kiedys pewnie tam dotrę;p
Póki co obejrzałam Donnie Darko, Kłopotliwy człowiek (norweski, niskobudżetowy, zaledwie 90 minutowy ale bardzo treściwy!) i po raz setny fantastyczne Pręgi.
Szczególnie tego Kłopotliwego Człowieka polecam.
Oj Pręgi i mnie się podobały, doskonały film. A Silent Hill ktoś widział ?
witam!
niestety Silent Hill jeszcze nie,ale po recenzji nawet może być interesujący,natomiast widziałem Cenizas del Cielo,czyli Popiół z Nieba,Jose Antonio Quirosa,opowieść nakręcona w niesamowitej scenerii Asturias,opowieść ,która powstała na podstawie zwykłej obserwacji ludzi przekonanych iż całkowita zgoda współżycia człowieka z naturą musi niestety iść w parze z postępem,oraz ,że człowiek jest w stanie zamieszkać i żyć w miejscach niemożliwych jakie wyobrażał sobie do tej pory,świetne zdjęcia,ścieżka,oczywiście polecam przede wszystkim tym,którzy dalej szukają niesamowitych doznań w kinematografii hiszpańskiej,ale i nie tylko
A Silent Hill to horror zdaje się?
To nawet nie zobaczę

Teoretycznie Silent Hill to horror, ale "dziś prawdziwych horrorów już nie ma"

Byłem na nim w kinie w dniu premiery i powiem tak: jeśli ktoś zna grę film całkiem ciekawy, a jeśli nie to i tak warto obejrzeć

A Dom z piasku i mgły ktoś widzial?
To z Benem Kingsleyem, więc jak komuś się Elegia, a przynajmniej postać tego profesora podobała to koniecznie, bo w tym filmie ma sto razy lepszą rolę

No oczywiście, że widział
świetny film...
Ja to w ogóle lubię Pana Kinglseya bardzo...
Szczerze mówiąc jak na horror to Silent Hill jest mało straszny, ja bym go raczej do thillerów zaliczyła, jednak zgadzam się zobaczyć warto.
Dlatego powiedziałem "teoretycznie"

A tak według mnie to thriller od horroru różni się tym, że w pierwszy jest raczej realistyczny, a w horrorze są jeszcze elementy fantasy i wszędzie wala się pełno flaków, więc zostanę raczej przy tym że Silent Hill to horror nie tyle straszny co 'schizujący'

fajnie schizujący i ciekawy był "Blair Witch Project" [oczywiście jedynka tylko] co do niskobudżetowych thrillerów,również polecam
Dlatego powiedziałem "teoretycznie"

A tak według mnie to thriller od horroru różni się tym, że w pierwszy jest raczej realistyczny, a w horrorze są jeszcze elementy fantasy i wszędzie wala się pełno flaków, więc zostanę raczej przy tym że Silent Hill to horror nie tyle straszny co 'schizujący'

No ok
, mniejsza o gatunek, ale film niezły