Antyforum

Pełna wersja: Instrumenty nasze
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Dla niektórych największa życiowa pasja. Dla innych dobre by się zrelaksować, odstresować. Dla jeszcze innych kompletnie obco wyglądające sprzęty...
'Eee... Po co te linki co masz zawieszone na tej całej gitarze...?' Guitar ehm, cytat Wink

Anyway... Jak to jest z wami?

Jeśli mam zacząc to dodam jeszcze, że dużo zależy od tego czego nas uczono jak byliśmy brzdącami Toungue
Ja w wieku lat sześciu zaczęłam się uczyć gry na pianinie, co rzuciłam po kolejnych sześciu latach na rzecz fletu bodajże. Dwa tygodnie, nie więcej. Później były może 2 lata przerwy i... GITARKA :]
Najpierw klasyczna taty, a teraz właściwie gram głównie na akustycznej odziedziczonej po bracie gdy przerzucił się na elektryka. Cztery gitary w domu Big Grin
A oprócz tego jeszcze romans z bębenkiem, który coraz bardziej zaczyna mnie interesowac Smile

A jakie są wasze historie...?
Dostałam na mimnione święta bozego narodzenia gitare akustyczną sliczna i w ogóle.chodzę na naukę gry na gitarze-klasycznie.cięzko cięzko ale staram się i coś tam brzdąkam ;-)
Ja troche brzdąkam na klasycznej, ale to jest takie ni w 5 ni w 10...takie sobie fałszowanie
ja mam gitarę klasyczną i akustyczną, ale niestety jestem leworęczna i strasznie ciężko było mi się nauczyć na odwrót chwytów a potem jak przemieniłam struny to miałam z kolei problem z tabami. dlatego po jakimś czasie spasowałam, zresztą nie mam za bałdzo słuchu i problemy z wybijaniem rytmuWink wiec wychodziło to raczej fatalnie, no to się nie pcham. wolę posłuchać innych jak grająSmile
Oo włąsnie ja tez mam problemy z rytmem biciem itp ToungueToungue bosz pan bóg mnie ominął przy rozdzielaniu talentów..Toungue
Ja mam gitarke, ale jakos nie dane mi jest na niej grac :]
Moja pierwsza gitara ( 11 - 12 lat temu) to pudło produkcji ZSRR, kupione na targu od braci ze wschodu. Struny wykonane z drutu zbrojeniowego, odległość strun od gryfu 10mm, MASAKRA !!! Palce krwawiły, łzy ciekły ale nie poddałem się !!! Obecnie elektryk MAYONESa......

Pozdrawiam ADM
Ja się nie poddaję..póki coToungue
Właśnie wróciłam z pierwszej częsci moich boskich wakacji i siedzę koło nowiutkiego piecyka Fendera :]
Nabytek mojego brata. Robi wrażenie i genialne dzwieki z niego wychodzą.

A ja mam nowy bębenek i też jestem cała happyBig Grin

A porpos pokrwawionych palcy, przechodziłam te katusze na początku z akustykiem ale na szczęście teraz wszystko gra :']
Ja przeszłam katusze z tymi palcami ale jeszcze nie gra Big Grin
I jutro wyjeżdżam na pierwszą czesc swoich wakacji nad morze wiec robie wszystkim paparara ;-)
Stron: 1 2 3
Przekierowanie