Odpowiedz  Napisz temat 
Obrączkowy kłopot
Autor Wiadomość
Bluebird
Szpieg Radia Maryja
*

Grupa: Użytkownicy
Status: Offline
Reputacja: 0
Obrączkowy kłopot

Hejka! Siostra ma zaplanowany ślub na przyszły rok i właśnie poprosiła mnie o pomoc w doborze obrączek. Ten temat jest dla mnie dość abstrakcyjny, ale czego się nie robi dla siostrzyczki. Oboje młodzi nie przepadają za złotym kolorem, więc najlepszym rozwiązaniem dla nich byłyby obrączki z białego złota. Pokazali mi w necie takie, jakie im się podobają – takie proste klasyczne obrączki, 5mm. I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie problem ze strony rodziców mojego przyszłego szwagra – uważają, że obrączki muszą być złote, bo to tradycja. Po każdej rozmowie z nimi próbuje namówić siostrę jednak na złote, żeby był święty spokój. Według mnie młodzi powinni postawić na swoim. Tradycja tradycją, ale to oni będą te obrączki nosić i oni powinni zdecydować. Już mi się pomysły kończą, co im doradzić...

21.07.2010 14:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
streq
Grzesznik

Grupa: Użytkownicy
Reputacja: 0
RE: Obrączkowy kłopot

Zrobić obrączki pół na pół ze złota żółtego i białego

Może nasz świat jest piekłem innej planety
26.07.2010 16:05
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
moniulek666
Moderator

Grupa: Moderatorzy
Reputacja: 5
RE: Obrączkowy kłopot

Bluebird napisał(a):
Według mnie młodzi powinni postawić na swoim. Tradycja tradycją, ale to oni będą te obrączki nosić i oni powinni zdecydować.

Moim zdaniem sama sobie odpowiedziałaśSmile Ja się w 100% z tym zgadzam bo rodzice mają już swoje obrączki, wiec niech się nie wtryniają w takie sprawy. Taką decyzję powinni podjąc sami, nie sugerując się tzw. "widzi mi się" rodziców.

Myślę też czasem kto nad tym czuwa. Gdzie i do kogo wędruje kostucha...
28.07.2010 11:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: